lauantai 6. helmikuuta 2016

Laakson poika, Aavan tyttöEnsimmäiseksi Wattpadilla julkaistavaksi kirjakseni (vai käsikirjoitukseksi? tarinaksi? romaaniksi?) olen valinnut vuonna 2009 valmistuneen NaNo-romaanin. Ensimmäinen luku on nyt julki!

Idea vaaleasta, sirosta pojasta ja häntä päätä pidemmästä, tummiin pukeutuneesta soturiprinsessasta oli ollut minulla jo jonkin aikaa. Laakson ja Aavan mytologia oli myös jo muotoutunut päässäni, mutta tekstiä ei syntynyt. Siksi vuonna 2009 valitsin Pajun ja Mai-Main tarinan NaNo-romaaniini.

Kyseessä oli oikeastaan vasta toinen kerta, kun osallistuin NaNoWriMoon. Ajatuksena oli lähinnä kirjoittaa mahdollisimman paljon sanoja kasaan. Yllätyksiä sattui tietenkin, kuten aina NaNo-matkalla. Sekin tuli yllätyksenä, että maailma jäi elämään mieleeni. Jatko-osia on tällekin jo suunniteltuna.

Laakson poikaa, Aavan tyttöä on tietenkin muokkailtu todella paljon ensimmäisestä versiosta ja tarina ja henkilöt ovat syventyneet. Alkuperäinen rakkaustarina on kuitenkin yhä sama. Siinä minua kutkuttaa erityisesti ajatus siitä, että nainen on tässä parissa selkeästi fyysisesti voimakkaampi ja isokokoisempi. Epätavallinen asetelma näiden kahden välillä toimii mielessäni vastoin odotuksia.

Edit 16.10.17: Ajatukseni julkaista tekstiä luku kerrallaan jäi myöhemmin. Ensinnäkin tuli muita tekstejä, toisekseen halusinkin kunnolla syventyä tekstiin. Ajatus tällaisesta julkaisutahdista tekstillä, joka oli vielä näin kesken, oli yksinkertaisesti liian kunnianhimoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti