perjantai 22. helmikuuta 2019

Elina seikkailee jälleen - 30 jälkeen 30 tulossa!

Viimeinkin se tapahtuu. Tänä vuonna 30 jälkeen 30 julkaistaan ja Elina pääsee jatkamaan seikkailujaan!
Chin chin! Kirjan alussa Elina on lähdössä
Pariisiin juhlimaan 30-vuotissyntymäpäiviään.
Tarkkaa julkaisuajankohtaa en vielä uskalla julistaa, mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on kirja markkinoilla jo tänä keväänä. Ajatella! Viisi vuotta sitten kirjoitin käsikirjoituksen, joka oli jatko-osa silloin vielä julkaisemattomalle 30 ennen 30 -käsikirjoitukselle. Vuosien aikana on tapahtunut paljon, ja alkuperäisestä versiosta on tuskin jäljellä enää sanaakaan. Välillä on tuntunut siltä, että teksti on jo valmis, ja välillä taas siltä, ettei tämä projekti koskaan valmistu... nyt maalisuora on vain kuukausien päässä. 

Lukijat joutuvat kuitenkin vielä hetkisen odottelemaan, sillä teksti käy ensin kustannustoimittajalla. Tämä teksti on jo nyt ehdottomasti parempi kuin 30 ennen 30, mutta rima on nyt korkeammalla kuin viimeksi. Siksi haluan, että tämän tekstin viimeistelyssä minua auttaa ammattilainen. Omalle tekstilleen sokeutuu niin helposti, että toiset silmät löytävät minulle varmasti vielä editoitavaa.

Kaiken muun aion tehdä taas itse, joten tekstin editoinnin lisäksi on edessä vielä taitto, kannen suunnittelu, markkinoinnin miettiminen ja julkaisuprosessin tekniset koukerot. Paljon on siis vielä tehtävää, mutta toisaalta tämän vuosien kirjoitusmaratonin jälkeen tuntuu siltä kuin maalisuora alkaisi jo.

Koekuvaukset
Niin, siitä itse tekemisestä... olen tässä pyöritellyt ideaa esiintyä itse kannessa. Olen etsinyt sopivaa kuvaa, mutta en vain löydä yhtään sellaista, joka näyttäisi oikealta. Oma kuva olisi jotenkin sopivan itseironinen, sekä omakustantamisen että naisille suunnatun viihteen näkökulmasta. Minä ja Elina olemme kuitenkin sisaruksia, erikoisella tavalla toisiimme yhteen liittyneitä, joten ajatus tuntuu monin tavoin oikealta. 

Sitten taas ajatus omasta naamasta kirjan kannessa kauhistuttaa. Puhumattakaan siitä, että tässä pitäisi kaiken muun ohessa vielä opetella mallin, maskeeraajan, kuvaajan ja kuvankäsittelijän työt...

Tällä hetkellä olen kuitenkin hyvillä mielin menossa kohti julkaisua. Näin tämän pitää mennä, itse alusta loppuun. Ehkä joskus tulevaisuudessa julkaisen kustantamon kautta, mutta tämä projekti on niin syvästi minun ja minusta, ettei mikään muu lopputulos olisi voinut olla yhtä hyvä. 

Kevättä odotellessa. Ihanan valoisaa on jo!


5 kommenttia:

 1. Kiitos! Sitä jos mitä tarvitaan...

  VastaaPoista

 2. ootkos seurannu tuota kirjakamppailua?
  =
  http://huhtikuisettarinat.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut vastaan, kiitos vinkistä! Täytyy laittaa seurantaan. Kohtalotovereita ei ole koskaan liikaa. Ei vaikka joka viides suomalainen haaveilee kirjan julkaisemisesta :D

   Poista