keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kirjamessuja odotellessa - sunnuntain parhaat palat

Kirjamessut alkavat jo huomenna! Kirjamessut ovat aina olleet minulle yksi vuoden kohokohdista, mutta tämän vuoden messut ovat minulle aivan uusi ja erilainen kokemus. Pääsen nimittäin kertomaan julkaisukokemuksistani BoD:n pisteellä sunnuntaina. Jännittävää, mutta hienoa!

Ajattelin kertoa hieman siitä, miksi päädyin julkaisemaan omakustanteen, miten toteutin kirjan ja miten markkinoin sitä. Kerron myös siitä, millaisia ajatuksia minulla oli ja on omakustanteista. Jos omakustantaminen kiinnostaa, kannattaa tulla kuuntelemaan! Muutenkin kannattaa tutustua BoD:n kokoamaan messukalenteriin.

Kirjamessuille tyypillistä on, että ohjelmaa ja kaikkea kiinnostavaa on niin paljon, ettei kaikkea yksinkertaisesti ehdi tehdä eikä nähdä. Siksi käynti kannattaa suunnitella jo etukäteen. Katselin jo hieman sunnuntain ohjelmista parhaita päältä eri lavoilta:

12.00 Aleksis Kivi: Mauri Kunnas kertoo Koiramäen Suomen historiasta. Haastattelijana on Baba Lybeck. 

Kirjakallio: paneeli, jossa keskustellaan siitä, miten lukijasta tulee tekijä. Keskustelemassa on myös esikoiskirjailijoita.

12.30 Takauma: Miten herättää nuorten lukuinto? Tämä aihe on puhuttanut monia ja mietityttää minua opettajanakin jatkuvasti. 

Minna Canth: Juba Tuomola kertoo Viivi ja Wagner -juhlakirjasta. Sarjakuva oli nuorempana yksi suosikeistani, ja vaikka nykyisin en siitä enää niin innostu, olisi hauska kuulla tarinoita hahmojen takaa.

13.00 Takauma: Raimo Pesonen ja Riikka Ala-Harja keskustelevat siitä, missä heidän tekstinsä syntyvät parhaiten. Taas aihe, jota mietin itse koko ajan - minulla on kyllä työhuone, mutta en minä koskaan siellä kirjoita...

Kirjakahvila: Peltsi Peltola kertoo siitä, miksi palaa Lappiin yhä uudestaan. Peltsi on hyvä tyyppi ja luontomatkailu kiehtoo, joten tätäkin olisi kiva päästä kuuntelemaan.

13.30 Kirjakallio: Mikä innostaa nuoret miehet lukemaan? 

Takauma: Kuinka arkistot herätetään eloon? Haastateltavana Anna Kortelainen ja Katja Kallio, jotka ovat käyttäneet arkistoja taustatyössään.

14.00 Kirjakahvila: Metsän salainen elämä. Ehkäpä eliövinkkejä työn alla olevaan Laakson poika, Aavan tyttöön?

14.30 Kirjakahvila: Luontokuvia ja tarinoita niiden takaa. Haastateltavana myös Kirsi MacKenzie, jonka ottamia kuvia on minulla luokan seinällä. Olisi hauska kuulla tarinoita kuvien takaa.

15.00 Aleksis Kivi: HS:n esikoiskirjapalkintoa tavoittelevia haastatellaan.

15.30 Eino Leino: Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki antaa vinkkejä vanhojen tavaroiden myyntiin ja ostoon. Pakko päästä katsomaan legendaarista huutokauppakeisaria!

Olohuone: Miten lauluni ovat syntyneet? Maija Vilkkumaa ja Olavi Uusivirta kertovat. 

16.00 Katri Vala: Artisti maksaa. Mm. Sofi Oksanen puhuu neuvottelutaidoista.

16.30 Mika Waltari: Katri Alatalo kertoo Käärmeiden kaupungista. Kirja on juuri luettavana, joten todella mielenkiintoista myös siksi!

17.30 Tottiscenen: Haiku-verkstad. Saa tehdä omia haikurunoja! 

Karsin jo monta mielenkiintoista juttua pois, mutta tästäkin näkee, ettei kaikkea ehdi tekemään. Jossain välissä pitäisi ehtiä kirjaostoksille, ja olisi varmaan hyvä syödä ja juodakin jotain... 

Toivottavasti paranen flunssasta sunnuntaihin mennessä ja jaksan olla täysillä mukana. Kirjamessuja odotellessa!

P.S. Jos selviytyminen messuilla mietityttää, kannattaa lukea Bookishteapartyn introvertin selviytymisopas messuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti