torstai 19. toukokuuta 2016

Suuria odotuksia

Minulla on kesälle suuria odotuksia. Tarkoituksenani on edistää kolmea projektia: Laakson poikaa, Aavan tyttöä ja 30-projektin molempia osia. 

Tuntuu, että kaikki on taas jäänyt odottamaan kesää. Kesällä luultavasti taas haluaa lomailla, ja miettii, että arjessa sitten. Aina on helppo siirtää eteenpäin, siksi aion asettaa itselleni nyt aikataulun.

Opin tämän NaNoWriMojen aikana. 50 000 sanan kirjoittaminen kuukaudessa tuntui aina haasteelta, mutta kuukausi oli sen verran lyhyt aika, että oli helppo tehdä päätös, että priorisoi kirjoittamisen. Joka kerta aikaa löytyi, vaikka normaalisti arjessa tuntuu, ettei moneen iltaan ole aikaa kirjoittaa. Aikaa kyllä on. Se vain katoaa mystisesti jonnekin, ellei siihen tartu kiinni.

Siksi siis kesällä tavoitteeni on:
1) Saada Laakson pojan, Aavan tytön jatkokertomus sellaiseen kuntoon, että voin julkaista sitä osan viikossa. Aion alkaa säännöllisen julkaisemisen juhannuksen tienoilla.
Teksti on olemassa raakaversiona, joten hiomista on paljon, mutta toisaalta en tämän tekstin kohdalla tavoittelekaan täydellistä.
2) Lukea 30 ennen 30 vielä kertaalleen läpi syksyn digijulkaisua varten ja hioa viimeisetkin epätasaisuudet pois.
3) Saada 30 jälkeen 30 ensimmäinen versio kirjoitettua loppuun. Idea on valmis ja puoleen väliin asti olen suunnilleen suunnitellut luvutkin. Vielä pitää kirjoittaa ja muokata osittain valmiina olevat luvut valmiiksi. Paljon copypasteamista ja ongelmanratkaisua luvassa.

Projekti GS puolestaan saa lomailla kesän ajan. Jos kirjoituskilpailusta ei mitään kuulu, lähtee GS kustantamokierrokselle.

Odotan tällä hetkellä todella paljon, että työt loppuvat, kesäkuun alun muutto on ohi ja saan keskittyä täysillä kässäreihin. Iltaisin aika on kuitenkin aina rajallista, ja monesti  käsikirjoitusten ongelmat vaativat useamman tunnin intensiivistä keskittymistä, ennen kuin ratkeavat. 
Alkaisi siis jo loma, että pääsisin töihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti