sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Syksyn tavoitteet

Syksy on alkanut kiireisesti, eikä aikaa kirjoittamiselle ole ollut niin paljon, kuin olisin halunnut. Samaan aikaan on kuitenkin monta projektia, joita haluaisin viedä eteenpäin. 

Kaikelle ei ole aikaa. Siksi olen päättänyt tänä syksynä keskittyä kahteen tekstiin: 30 jälkeen 30 ja Laakson poika, Aavan tyttö. Ne ovat sopivan erilaisia, eli kun toiseen kyllästyy, voi virkistäytyä välillä eri maailmassa. Näistä teksteistä teen myös kirjoittamisen opintojen tekstikokoelman sekä genreen harjaantumisen kurssit, joten niistä on luvassa myös 15 op. Joskus hyvin pitkän ajan kuluttua vasta, tosin...Laakson poika, Aavan tyttö on kirjoitettu nyt kertaalleen läpi. (Wattpadilla siitä voi lukea pari ensimmäistä, jo vanhentunutta lukua.) Teksti on vielä luuranko ja kaipaa paljon lihottamista ja lisäkehittämistä. Pidän kovin sen suomalaismytologisesta maisemasta ja myyttisestä maailmasta, johon se sijoittuu. Alkuperäinen rakkaustarina on tällä hetkellä kysymysmerkki, koska tarina on siirtynyt kertomaan enemmän erilaisuuden kohtaamisesta ja vallasta. Mietin myös, kuinka monta kertojaa tarinalla voi olla, että lukija ehtii riittävästi tutustua kaikkiin. Haluan säilyttää monta näkökulmaa, koska tarina ei ole yksioikoinen.
Seuraavaksi teksti lähtee luettavaksi ohjaajalle ja vertaispalautteen antajille. Jännä kuulla, mitä mieltä he ovat!

30 jälkeen 30 on ollut kesän jälkeen tauolla. Lukurakenne ja tarina ovat mielessäni valmiina, mutteivät vielä täysin kirjoitettuina. Syvennyn tekstiin paremmin, kunhan saan Laakson pojan, Aavan tytön eteenpäin.

Tämän tekstin suhteen  motivaatio-ongelmia aiheuttaa välillä tieto siitä, että 30-sarjan ensimmäinen osa ilmestyi omakustanteena, eli tilausta suomalaiselle viihteelle ei välttämättä ole. Oma suhtautumiseni naisille suunnattuun viihteeseen on enemmän positiivinen kuin negatiivinen, mutta helpon ja kevyen kirjoittaminen ei siitä huolimatta ole aina niin helppoa ja kevyttä...


30 jälkeen 30 on jatko-osa 30 ennen 30:lle

En myöskään ole vielä täysin saanut kiinni, mistä 30 jälkeen 30  kertoo. Sinkkuudesta, ikäkriisistä ja oman paikan etsimisestä tietenkin, mutta mikä on juuri tämän romaanin juju? Tällä hetkellä tarina leviää liian moneen suuntaan.

Näiden lisäksi olen aikeissa suorittaa jouluun mennessä viimeisen kirjoittamisen opintojen teoriakurssin. Jäljellä on enää Tietokirjoittamisen kurssi (5 op). Jännä juttu, että tämä kurssi on jäänyt viimeiseksi... Aloitin kyllä runokurssilla siksi, että se tuntui vaikeimmalta, mutta tietokirjoittaminenkaan ei toistaiseksi ole vielä inspiroinut. 

Tosin olisi minulla muutama idea tietokirjaksikin, mutta ne ovat työpöydän pinossa viimeisinä. Toivon mukaan työpöytä hieman kevenee syksyn aikana, että saan sinne tilaa uusille projekteille!

2 kommenttia:

  1. Hei, luin juuri kirjastosta lainaamani "30 ennen 30" ja oli kyllä piristävää chick litiä ankeisiin syyspäiviin! :) Kiva kuulla että Elinan tarinalle on tiedossa joskus jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Tosi kiva kuulla :) Tämä kommentti pelasti päiväni. Jatko edistyy tällä hetkellä hyvin, ja nyt vielä paremmin :)

      Poista